Enkel och snabb tårta – perfekt för alla tillfällen! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Enkel och snabb tårta – perfekt för alla tillfällen!

God kväll godingar ♥

Jag läste någonstans om någon som inte riktigt visste om hon skulle hinna baka en midsommartårta inför imorgon. Då slog det mig att hur många gånger är man inte ute i sista minuten egentligen? Jag är duktig på att hitta på saker i sista minuten, men även att köpa födelsedagspresent på vägen till kalaset eller baka precis innan kalaset.

Emilias dop var inget undantag.

Till hennes dop gjorde jag en tårta som hade passat lika bra till kalas eller som i det här fallet: midsommar. En riktig midsommartårta helt enkelt! 🙂
Och enkelt var ordet – den här tårtan slänger du ihop på ett nafs och kräver näst intill inget arbete. Jag är ju ett fan av frosting, så den fick toppa den här tårtan tillsammans med röda jordgubbar. Receptet kommer här!

Du behöver:
Grunden
1 liter jordgubbar, 1 pkt färdiga tårtbottnar, 1 pkt färdig marängbotten, 5 dl vispgrädde, 1/2 tsk vaniljarom (du kan använda vaniljsocker eller pulver också såklart!)
Frostingen
500 ml vispgrädde, 240 g Mascarpone, 200-500 g florsocker och vaniljarom att smaksätta med.

Såhär gör du:
Grunden
1. Vispa grädden lagom hårt. Tillsätt vaniljaromen och vispa något varv tills det blandats. 1/3 lägger du över i en annan bunke – den delen ska vara till utsidan på tårtan.
2. Hacka jordgubbarna i lagom stora bitar och vänd ner i grädden.
3. Börja med en brödbotten. Lägg på jordgubbsblandningen och lägg sedan på en marängbotten.På med jordgubbsblandning igen och sedan en brödskiva. Allt som allt ska det vara två brödbottnar och en marängbotten. Täcka hela tårtan med grädden du ställde undan i steg 1.
Garnera tårtan som du vill! Vill du använda frostingen som jag gjorde så kommer receptet här.
Frostingen
1. Vispa ihop grädden, mascarponen, florsockret och vaniljaromen tills du fått den fast nog till att agera frosting. Detta tar ca 4-5 minuter om du använder elvisp. Sedan är det bara att spritsa på! 🙂

Så – enkel tårta perfekt till alla tillfällen! Njut ♥

midsommartårta enkel och snabb tårta enkel och snabb tårtaInget mästervärk på utsidan – men fantastiskt god på insidan! 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Conny

  I semestertider är det klart att uppdateringen kommer lite på skam – jag tycker inte du har något att skämmas för dock. Då är det att sitta ner och ta något gott. Varför inte de nya sättet att grädda våfflor, som har formen av en skål – Chvs100. Så självklart lite goa tillbehör som sylt och grädde allra minst. Det jag i alla fall jag i mina tankar. Sedan ska det bli kul att fortsätta följa arbetet med lägenheter när tid för uppdatering finns.

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   God morgon!
   Ååh, det där lät ju! Har du ett sånt järn hemma? Fungerar det bra? Hade ju helt klart varit något extra …
   Uppdatering kommer – det kan jag lova dig!
   Tack för din härliga inställning – du fick mig att släppa alla “måsten”.
   Ha en fin dag!
   Kram.

Annons