Lämna barnen ensamma på kalas? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Lämna barnen ensamma på kalas?

God morgon lördag ♥

Jag har sett fram emot den här dagen så mycket. Jag – som inte alls gillar fotboll annars på det sättet – kan knappt bärga mig tills jag får sätta på tvn klockan 16 idag. Så kul! Innan dess ska Elise på kalas mellan 12-14. Drömmen hade varit att lämna henne där den stunden (eftersom vi känner familjen rätt bra och födelsedagsbarnet är en av Elises närmsta vänner på förskolan) för att köpa det som är kvar inför resan (klänningar till mig själv och någon ny bikini), men shoppingen kan vänta. Jag känner Elise och vet att det hade gått bra, men många andra föräldrar kommer säkert också stanna och då är det roligt att umgås också 🙂
Hur brukar ni göra på kalas? Brukar ni lämna? Hur gamla var era barn första gången?

Igår var vi hos min farmor under nästan hela dagen. Tjejerna busade i trädgården, vi åt lunch, drack kaffe och skopade upp glass i krispiga rån. Det var så längesen jag åt just den typ av glass! Ni vet, den där literbunker som man sedan skopar över till ett rån eller en skål. Den man kunde hälla Oboy på eller vispa den tills det blev mer milkshake än just glass. Det är ju faktiskt riktigt gott!

Dagen avslutade med tacos vid 19 och sen var det nästan raka vägen till sängen för oss allihopa.

Nu står äggen på kokning och det börjar bli dags att småväcka resten av familjen. Idag är det bara Emilia och jag som är morgonpigga 🙂

Hoppas ni njuter massor av denna lördag!

Kram.

mammabloggfruktfat lunch mammablogg mammablogg mammablogg
mammabloggNågon var törstig, men glas dög tydligen inte, haha. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Men visst är det gott?! Jag har många som gillar melon i min omgivning, men lika många som INTE gör det – är det ens möjligt?! Haha.
   Ha en härlig söndag Conny!

 1. Annica

  Mary (4 år gammal) var inbjuden på ett kalas för några veckor sedan. Där hade de skrivit att minst en förälder ska stanna på kalaset. (Barnen som var där var endast från en storbarnsavdelning på förskolan de alla gick i). Men jag hade annars inte kunnat med att lämna henne själv där heller, även utan det kravet. Just för att hon är så pass blyg och “innesluten” i sig själv.

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Ja, men så känner jag med tex Julia. Även om hon är väldigt framåt så har hon även den där sidan där hon verkligen behöver Fredrick eller mig. Elise är ju lite mer blyg i sättet, men också äldre vilket gör att hon förstår när jag säger att jag kommer tillbaka. Då kan hon även släppa tankarna på mig och fokusera på sina vänner istället.
   Tycker det var bra att de skrev det på er inbjudan 🙂 Jag blir lika osäker på hur jag ska göra varje gång, haha.
   Kram <3

 2. Nazima

  Vilken underbar fredag! Läste det du skrev ang. Powermamma på Instagram, det gick rätt in i hjärtat på mig. Håller med dig i allt! Precis så är det och jag tänkte extra mycket på det eftersom det är mannens sista jobbvecka och han flyger till Kanada idag och kommer hem nästa helg och får sin efterlängtade semester. Just att vara närvarande hos sin barn och strunta i disken/ bädda sängen för en stund och leva här och nu lite mer.
  Stort tack för dina kloka ord! Du är en förebild även för mig som har lite större barn!

  Önskar dig och familjen en fin helg!
  Kramar❤️

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Men gud, nu blir mina ögon alldeles fyllda med tårar. TACK för dina fina ord – jag vet inte vad mer jag ska säga. Människor som dig gör den här världen till en underbar plats och du är själv en otrolig förebild för dina medmänniskor.
   En vecka går fort och snart har ni semester allihopa <3
   STOR kram! <3

Annons