Göteborgsmamman

7 saker som kan hända när du handlar med barn.

Hej hjärtan ♥

Hur mår ni älskade ni? Klockan är 15:22 och vi har verkligen haft fullt ös medvetslös här hemma sedan tidigt imorse. När vi vaknade snörade jag på mig löpardojjorna och tog mig ut på en solig runda. Klockan var strax efter 8 och det var verkligen så varmt. Men jag överlevde. När jag kom hem dukade vi ut frukosten på altanen och bara njöt. Efter att vi ätit upp och jag dammsugit lägenheten, duschat och klätt på barnen så gav Fredrick sig ut på en cykeltur medan tjejerna och jag vände mot lekplatsen.
40 minuter senare gick vi hem, hämtade bilnycklarna och hoppade in i bilen för att åka och handla.
Barnen somnade och jag körde en liten omväg för att de skulle få sova vidare.

Men jag säger då det. Varför handlar jag med 3 barn? Varför planerar jag inte bara min handlingen när Fredrick är hemma? Jag är makalös – som om det inte vore nog ändå. I korta drag – såhär blev besöket för att ”bara” köpa mjölk och bröd:

  1. Kundvagnsproblemet. Har någon av er handlat på ICA på Allum i Partille? Köpcentret består av 3 plan och 2 rulltrappor (om man räknar bort parkeringshuset i bottenplan). Vi parkerade på taket och behöver ta båda rulltrapporna ner. När du tar en kundvagn med dig i rulltrapporna så låser de sig – just för att de inte ska rulla iväg. De sitter som berget. Problemet var väl att Emilia inte alls tyckte att det var speciellt kul att åka så sakta och ville hela tiden ta sig ur, Elise höll på att ramla över kanten när vi skulle över till nästa och på väg tillbaka till bilen så tappade Emilia såpbubblorna som börjar rulla ner igen. Det sistnämnda händer när vi hade 2 meter kvar …
  2. Vi-behövde-mer-problemet. Så, väl inne i affären var det inte alls bara mjölk och bröd som behövdes. Så vi sprang fram och tillbaka i affären och barnen tröttnade bara mer och mer. Å andra sidan – desto mer träning för mamman.
  3. Bajsproblemet. Emilia har bajsat och jag bara känner att alla tittar på oss för att hela affären vet och känner att det är just vi som stinker bajs.
  4. Hungriga-barn-problemet. Shoppingen tar så pass lång tid att barnen har hunnit bli hungriga. Tack goda gud för ”gratis barnbananer”.
  5. De-vill-ha-allt-problemet. ”Nej” = gnäll. ”Men du kan få den här suuuuuuperfina balsamflaskan!” = gnället upphör.
  6. Köproblemet. 2 personer framför – kunde kön vara längre?!
  7. Trasiga-potatis-påse-problemet. Så, vi har handlat klart, men nu ligger potatisarna över hela bandet. Why me?

Men; vi löste ju det också 🙂 Är det något jag lärt mig av att ha 3 barn så är det 1) dra nytta av syrrorna – de hjälper oftast till (efter lite muta) 2) ta det lugnt. Det är faktiskt det enda som hjälper många gånger.

Nu ska vi njuta av jordgubbar och vispad grädda. Det blir inte mer sommar än så! 🙂

Ha en härlig eftermiddag!

Kram.

7 saker när du handlar med barn jordgubbar mammablogg mammablogg mammablogg mammabloggAtt det nästan är 30 grader i Göteborg idag känns verkligen! Men himla skönt är det också – kom bara ihåg att dricka ordentligt 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.