Göteborgsmamman

Sponsrad video: Hade du klarat dig utan din mobil?

I samarbete med Clas Ohlson.

Hej alla mobilanvändare ♥

För det är väl typ alla – eller hur? Alla här använder väl mer eller mindre en mobiltelefon i dagens samhälle och många går ofta med den i handen för att läsa sms, ringa samtal, kolla busstider, öppettider, kartor, maila, ta kort – ja, för att hålla kontakt och komma ihåg omvärlden på olika sätt. Och visst är det en bra sak egentligen? Tänk om vi inte haft mobiler?

Jag är en av de där ovan. En av de som jämt tycker mig hålla i min mobiltelefon och som egentligen använder den alldeles för mycket. Den är ett av mina verktyg i livet. Jag mailar, ringer, smsar, mmsar, använder Instagram, Facebook, WordPress och letar adresser för att hitta platser. Och även om jag bara ska kolla klockan så blir det lätt att ”jag ska bara” göra allt annat när jag ändå har den uppe. Jag fick till och med frågan av min bror i helgen om jag någonsin varit utan min mobil en hel dag. Nej, det har jag inte. Han frågade om jag hade klarat det och jag svarade ”ja, så länge jag är med barnen”. Mycket av rädslan för att lämna den ifrån mig är för att det skulle hända något med barnen som gör att jag antingen behöver komma i kontakt med hjälp eller om någon – tex förskolan – behöver komma i kontakt med mig.

Jag vill därför i samarbete med Clas Ohlson visa er den här videon. För visst får man ett uppvaknande när man ser någon annan som ska behöva leva utan sin mobiltelefon en tid. Vad hade man själv gjort? Hur hade man själv agerat? Hade man ens klarat det?

Det är klart man hade klarat det. Självklart hade vi klarat det. Så varför gör man det inte? Varför gör man inte tex kvällarna helt mobilfria? Jag ska medge att vi har många timmar på kvällen helt fria, men inte till 100%. Jag går ändå och trycker på den runda knappen för att se om jag har någon notis. Som en vana.

Handlar det om vana? Beroende? Rädsla för något? Bekvämlighet? Jobbmässiga skäl? Varför blir tanken på att lämna ifrån sig mobilen till en stel känsla?

Vad hade du gjort om du behövt lämna ifrån dig mobilen?

Kram.

 

I samarbete med Clas Ohlson.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.