Göteborgsmamman

9 saker som är typiska med barn.

God morgon alla glada ♥

Hur mår ni denna måndagsmorgon? Visst är det härligt med en ny vecka? Antingen får vi chans att leva på de minnen som förra veckan medförde, eller så får vi chansen att faktiskt börja om från början. Vad du väljer att göra bestämmer bara du, men jag tycker att du ska le åt de möjligheter som finns!

Jag har precis lämnat barnen på förskolan och sitter nu med frukosten framför mig. Barnen äter ju frukost på förskolan så då är det bättre att lämna dem först och sedan äta själv i lugn och ro 🙂
Den här morgonen har verkligen varit ett enda kaos, haha. Julia vaknade på fel sida och blev superledsen när Fredrick skulle gå hemifrån. Emilia fortsätter drömma om nätterna och är inte alls utvilad när hon vaknar på morgonen – inte heller imorse. Elise däremot, hon var mer än samarbetsvillig och gjorde allt från att klä på sig till att borsta tänderna själv – så himla skönt! Just den där 4 års åldern är så befriande på många sätt, men just det där med att de klarar av att göra mycket själva är guld värt ♥

Jag tänkte att den här veckan skulle få börja med en LISTA – hur låter det? Det var alldeles för längesen om ni frågar mig och det är på tiden att vi pratar om saker som är typiska med barn. Hoppas ni gillar den! 🙂

  1. Alla tofsar försvinner. Ni som har barn som använder tofsar vet vad jag menar. Var är dem när man behöver dem? Köpte jag inte nya igår?
  2. Man slappnar aldrig riktigt av. Trots datekvällar, egentid och den lilla tid man har utan barnen så är man alltid på helspänn. Och hur mycket spänns inte nerverna när en lastbil kör förbi den ’sovande barnvagnen’? Eller när byggarbetet sker just precis där du behöver gå förbi med din sovande bebis? Eller när någon råkar stöta emot den på caféet? Listan kan göras lång.
  3. Alltid leksaker framme. Du plockar bort – de plockar fram. Det är en evighetsmaskin utan dess like.
  4. Haklapp. Trots att den hänger där så fint så lyckas ändå barnen kladda ner sina fina kläder. HUR?!
  5. Nej betyder ja. Det finns ingen trotsålder – den pågår ju jämt! 1 årstrots, 2 årstrots, 3 årstrots …
  6. Markläge. Det spelar ingen roll om det är lera eller på mattan hemma – att slänga sig på magen är en populär manöver när man inte får som man vill.
  7. Kranen i handfatet. På – av. På – av. Mest på, men även ibland av. Sisådär 1000 gånger om dagen?
  8. Inga underkläder. Alla är klara, ni kommer ut, börjar promenera och först när ni kommit en bit säger de ”mamma, jag har inga trosor på mig”.
  9. Mysperioden. Finns inte. Den där bilden man hade innan av att bara sitta och mysa en stund tillsammans i lugn och ro – finns den ens?

Ha en härlig start på veckan!

Kram.

frukost frukostÄr du som mig och älskar gröt?! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.