Kivat – ni ger mig gåshud! (bildbomb från Finland) – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Kivat – ni ger mig gåshud! (bildbomb från Finland)

Gooooood morgon ♥

UNDERBART MED FREDAG, eller hur?! Den här dagen kommer gå till jobb, städ och fix inför Elises födelsedag imorgon. Det faller sig fel i tiden sett till vänner och familj med att ha kalas just nu, så vi kommer fira henne mer längre fram. Min mamma och syster kommer förbi på tårta, men hela Fredricks gäng är mer eller mindre bortresta hela helgen. Så hon får paket och tårta imorgon och sen hittar vi på något skoj längre fram där hon får fira med hennes vänner också 🙂
Tänk förresten att hon blir 4 år – är inte det helt otroligt?! 4 väldigt snabba och fartfyllda år med tonvis med kärlek. Hon och hennes systrar är verkligen solarna i vårt liv. Tänk att 3 små personer kan ge så väldigt mycket kärlek – så mycket att man nästan spricker! TACK livet säger jag bara ♥

Och på tal om tacksam; snacka om att jag svävar på moln efter mina två dagar i Finland. Jag var på besök hos min samarbetspartner Kivat och fick en rundvandring i deras fabrik som ger mig gåshud. Kivat är familjeägt och drivs av mamma, pappa och deras tre fantastiska barn. Företaget startade 1975 med historien om en familj vars äldsta son var allergisk och som därför inte kunde använda de vantar som gick att köpa i vanliga affärer. Mamman stickade därför egna vantar till honom för att han också skulle slippa frysa under de kalla månaderna.
En dag kommer pappan hem och säger “måste du verkligen sticka sådär mycket? Finns det ingenstans du kan köpa dessa vantar istället?”. Mamman svarar att de inte går att få tag på och pappan bestämmer sig för att börja tillverka egna.
Där börjar historien: med en enkel ulltråd som idag blivit så mycket mer än bara ett par vantar.
Tammerfors är dessutom en stad som genom tiderna haft många textilfabriker och när många av dem började tillverka sina produkter i Asien så stannade Kivat kvar. De är inte ute efter massproducering utan att få tillverka sina produkter med kärlek och omsorg. Det säger allt tycker jag.

Den kärlek Kivat har i sin fabrik och inom familjen är helt magisk. Jag har aldrig mött någon som tänker så mycket på sina medarbetare, konsumenter och val av material så som de gör. Det gör att jag – om möjligt – älskar deras plagg ännu mer. ♥

Så två dagar i Tammerfors gav mig så mycket energi. Vi åt på Periscope första kvällen och sen var det fullt ös filmning, fotning och skratt nästa dag. Ni kommer få en video inom kort – jag vill så gärna att ni får se den snarast.

TACK älskade Kivat för att jag fick komma och besöka ert slott i Tammerfors. Ni skapar magi och mina ögon fylls med tårar när jag ser er kärlek och passion för det ni gör. ♥
Och TACK Krista för att du var en fantastisk guide och för att du är DU. ♥ (spana nu för sjutton in Kristas blogg – DÄR snackar vi fina bilder!)

Nu ska jag sippa på min kaffe och jobba på här. Jag har satt mig på Johan & Nyström på Avenyn och ska njuta av den än så länge ganska lugna staden 🙂

Ha en underbar fredag!

Kram.

Kivat Kivat Kivat periscope periscope periscope periscope periscope periscope periscope vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn vinterkläder för barn4 av de 5 ägarna av Kivat – vilken familj! Jag har faktiskt kört en snabbintervju med grundaren i familje som kommer finnas med i vloggen 🙂 Den får ni inte missa! ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons