Göteborgsmamman

Hur länge ska man hålla barnen hemma vid magsjuka?

Hej på er ♥

Hoppas ni mår bra. Som rubrikken lyder så har vi åkt på magsjuka här hemma. Emilia, Fredrick och jag har klarat oss, men Elise kräktes flera gånger igår kväll och Julia inatt. Julia sov inne hos Fredrick och jag – som annars vaknar väldigt lätt – hörde ingenting. Imorse när jag vaknade sa Fredrick bara:
-”Jag visste hur trött du var och du behövde sova”. Drömman. Jag har varit väldigt trött den senaste tiden och vet inte riktigt vad det beror på, men jag känner också att det håller på att vända.

Så tjejerna blir hemma imorgon också. En del förespråkar 72 timmar i karantän, men vår förskola säger 48. Hur många timmar håller ni er hemma när ni drabbas av magsjuka? 🙂

Ha en härlig kväll godingar. Hoppas ni är friska och pigga 🙂

Kram.

mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammabloggMinns ni tjejernas grå ulloveraller (Emilias här)förra vintern? Tjejerna älskade dem verkligen och let’s face it – overaller sparar mycket tid, haha. Så i år blev de rosa istället 🙂 Ull är perfekt eftersom det både andas och luftar. Tjejernas kommer härifrån.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. goteborgsmamman

   Tyvärr gjorde inte jag det .. har bott på toa idag, men nu känns det som om det passerat. Så det blir många fler timmar än 72 för oss vilken ändå känns skönt – då vet vi ju att vi är smittfria 🙂 nu håller jag tummarna för att Fredrick och Emilia klarar sig ♥️♥️♥️ Kram goding!

 1. Annica

  Har man möjlighet så förordar jag 72 timmar. Förstår att der kan bli mycket påverkan för ekonomin för vissa men absolut inte mindre än 48 timmar i alla fall. Skulle mina kräkas på tisdagkvällen så håller jag de hemma från förskolan resten av veckan.

  Det många inte tänker på är att barnen inte bara ska slutat kräkas eller slutat ha diarré. Det ska också vara att aptiten och orken är tillbaka. För det är också symtom. Men många går bara efter de förstnämnda.

  1. goteborgsmamman

   Precis! Man är ju själv rätt matt efter att ha kräkts och då vill man ju inte skicka iväg sina barn om de mår så.
   Jag har hört att nya riktlinjer ska vara just 72 timmar, men många säger ändå fortfarande minst 48 iallafall 🙂

 2. Josefine

  Jag tycker att man inte ska ha det för bråttom. Det viktigaste är att barnen har börjat äta riktigt och har energin tillbaka även om det kan ta flera dagar. Våran dotter fick ett mag virus i torsdags och det ör först idag som hon har börjat äta någorlunda . Det blir dagis på torsdag förhoppningsvis.

  1. goteborgsmamman

   Jag håller med dig. Magsjuka kan ju hålla i sig olika länge. Tur nog så gick det här över ganska fort, men man vet ju själv hur matt man kan bli av det ..
   kram goding och krya till lillan ♥️♥️