Göteborgsmamman

Test och recension: Axkid Minikid 2018.

Är du ute efter en bra och prisvärd bilbarnstol?

Hej på er!
Tidigare i somras skrev jag att det var dags för oss att skaffa en ny bilbarnstol för att alla barnen skulle åka säkert och bakåtvända. Eftersom vi innan haft och varit så nöjda med Axkid Minikid så föll valet på dess uppdaterade version från 2018. 🙂

Likheter på den nya versionen kontra den äldre är:

 • Mått och vikt (skiljer 0,2 kg – nya är tyngre) är desamma
 • Kroppen är densamma och även höjden som är 92 cm bak och 125 cm på den delen som går att förlänga
 • Nya Minikid har också 5 lutningspositioner
 • Sju fasta nackstödspositioner om du vill låsa nackstödet (istället för det automatiska)

Skillnader på den nya versionen kontra den äldre är:

 • Extra skumkudde. 2018s version kommer med en extra skumkudde under dynan vilket ger ökad komfort. När barnet växer kan du ta bort denna kudde för att få mer plats
 • Axkid Side Impact Protection – ASIP. Skyddet går att fästa på sidan av stolen för bästa möjliga skydd för barnet vid eventuell krock från sidan. Vid användningen i mitten av bilen behöver inte ASIP användas
 • Utvecklat stödben. Kan du sträckas ut med enbart en knapp. Klacken är 5 cm istället för 8 cm som gör att lutningen blir ca 10 grader och ger ökad komfort
 • Bekvämare nackstöd. Axkid Minikid har ett 4 cm tjockare och mer ombonat nackstöd. Den unika funktionen med nackstödet och selen – som justeras automatiskt efter barnets längd och storlek när du drar åt bältet -finns kvar med en tydligare nackstödsbroms.
 • Rekommenderad vikt. Istället för 9-25 kg som föregångaren hade, så är Axkid Minikid 2018 godkänd från 0-25 kg. Nya Axkid Minikid kommer med en svart babydyna för att kunna ge bättre support för de minsta. Trots detta så rekommenderar Axkid ändå att man använder ett babyskydd tills ditt barn växt ur det och kan sitta själv utan stöd – först då är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol!
 • Klädsel. 2018s version har en förbättrad klädsel som gör den lättare att ta av och på vid tvättning. Klädseln tvättas i 30 grader och finns i 6 färger.

Övrigt

 • Bakåtvänd bilbarnstol
 • Maxvikt? 25 kg
 • Åldersrekommendation? 0-25 kg
 • ISOfix? Nej
 • Plusgodkänd? Ja
 • i-Size? Nej
 • ECE R44/04? Ja
 • Bältestyp? 5-punkt
 • Lutningsbar? Ja, via klack
 • Montering? Bälte
 • Avtagbar och tvättbar klädsel? Ja, maskintvätt 30 grader

Mått

Ryggmått 59 cm
D56 x B44 x H62
11.4 kg

Prisbelönad

REACH-testad, godkänd enligt ECE R 44/04, Rollovergodkänd av VCA och fått utmärkelserna ”Bra Val” av Folksam samt ”Bäst Prisvärd” av Bäst-i-test.se

Pris

Bilbarnstolen Axkid Minikid 2018 är just nu sänkt från 3990:- till 3495:-. Med tanke på vad man får för pengarna så tycker jag stolen är prisvärd. Vi hade valt den här stolen om och om igen och den känns säker för barnen att åka i. Stolen är stabil och har många funktioner för att öka säkerheten och komforten vilket ger barnen en skön åktur.

Hoppas ni gillade recensionen! 🙂

axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018 axkid minikid 2018Test och recension av Axkid Minikid 2018.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.