Barnsäkerhet i vintertid. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Barnsäkerhet i vintertid.

I samarbete med Volvia.

Hej föräldrar ♥

Hoppas ni mår bra. Har ni hunnit reflektera över att november faktiskt är här och att det är julafton redan nästa månad? Underbart tycker jag – kallt tycker andra, haha. Nu börjar man klä barnen med fler lager och visst tar det mycket längre tid att ta sig utanför dörren nu? Men hellre varm än kall tycker jag 🙂

Och på tal om kyla och vinterkläder. Under året har jag haft ett fint samarbete med Volvia där vi tillsammans upplyst om barnsäkerhet i bil. Jag tycker det är så viktigt att alla barn får åka säkert i bilen och vill såklart vara med och sprida budskapet om hur vi skapar den bästa resan för våra barn. Visste ni till exempel att det är 5 ggr högre risk för ett barn att fara riktigt illa ut vid en krock om de åker framåtvända i bilen när de är små? Jag ser ingen anledning till varför man ska tumma på detta och att tänka saker så som “det är inte så långt hem”, “det är bara en gång” eller “vi har bara en bilbarnstol, och den är i andra bilen” – är olyckan framme så förlåter vi aldrig oss själva. Tänk vad arg man blivit på sig själv då om man resonerat sådär innan!

Mitt samarbete med Volvia sträcker sig såklart fram till de kalla månaderna också – just för att vi ska få chans att upplysa om hur viktigt det är att man åker säkert när de tjocka kläderna åker på. Om ni fick gissa hur tror ni att man ska låta barnen åka?
Följ riktlinjerna nedan så riskerar du inte att bältet hamnar fel eller att barnet glider ut vid en eventuell krock.

  • Overallerna/vinterjackorna ska helst av, eller iallafall knäppas upp helt
  • Dra bältet under jackan, nära halsen och tajt över höfterna
  • Spänn fast ordentligt
  • Dra åt bältet så att det lägger sig tätt mot kroppen

Det kan se läskigt ut att bältet sitter nära halsen, men faktum är att detta är mycket mer säkert än om det skulle åka ner på axeln.
Vill ni läsa mer om det här med att sätta bältet rätt eller se instruktionsfilmer så hittar ni dem på Volvias hemsida.

Låt barnen åka säkert och våga upplysa din omgivning om hur viktigt det är! Tillsammans kan vi skapa en säkrare färd för barnen ♥

Kram.

barnsäkerhet barnsäkerhetUpplys alla om hur viktigt det är för barn att åka säkert! ♥

I samarbete med Volvia.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons