Semmelkaka – recept på en riktigt god en! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Semmelkaka – recept på en riktigt god en!

Hej favvosar ♥

Hur många här gillar att baka? Jag älskar att baka, pynta och fixa. Oftast stämmer inte bilden i mitt huvud överens med resultatet, men huvudsaken är att jag har roligt tänker jag 🙂

MEN, till saken. Igår bakade jag en supergod semmelkaka eftersom det på tisdag ändå är självaste fettisdagen. Och det var så enkelt och gick så snabbt så jag måste helt enkelt dela med mig av receptet. Here you go! 🙂

Ingredienser:
150 g smält smör, 100 g riven mandelmassa, 2 tsk stötta kardemummakärnor, 2 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjöl, 3 ägg, 2 tsk vaniljsocker och en nypa salt.

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienserna. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och smöra kanterna. Häll i smeten och grädda i 20-25 minuter. När kakan svalnat kan du spritsa lite grädde på toppen, eller annan valfri topping 🙂

Hoppas ni gillar’t! 🙂

Kram.

semmelkaka semmelkaka semmelkakaSemmelkaka – så gott och så enkelt! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Den var jättefin (och säkert jättegod också) ☺️
    Jag älskar också att baka 😋 Det finns mycket gott man kan göra, som ändå är rätt enkelt ☺️

Annons