Göteborgsmamman

Gör din egen luftballong!

Hej hemmafixare ♥

När vi flyttade så letade jag runt efter en luftballong till Emilias rum. Hon hade redan nog med lampor så jag tänkte att taket kunde få pyntas med något annat.
Men luftballongerna var många gånger svindyra och hittade jag något som var billigare så var det ändå inte riktigt den där rustika känslan jag var ute efter. Så jag bestämde mig för att tillverka min egen!

gör din egen luftballong

Du behöver absolut inte vara något proffs på hemmafixe (det är inte jag) för att lösa den här ballongen. Det enda du behöver är en rislampa, rep, en nyckelring och en ’korg’ . Sen är du good to go!

  1. Börja med att klippa repet i långa bitar. Jag klippte 8×120 cm långa till en början, men fick sedan knyta på fler bitar när de blev för korta. Jag har ärligt talat klippt typ 2 meter och sen hellre klippt av i slutet.
  2. Fäst repbitarna i ringen med hjälp av en liten ögla.
    gör din egen luftballong
  3. Gör en knut på repen ungefär 2 cm från öglan på varje repbit.
    gör din egen luftballonggör din egen luftballong
  4. Nu kommer  det pyssliga. Ni tar ett rep i varje del och fäster med nästkommande. Alltså tex höger snöre på ena och fäster med vänster del på nästa. Make sense?
  5. Fortsätt så ett par gånger. När du gjort 2 varv kan du hänga upp lampan och fortsätta när den hänger uppe. Det blir lättare och skapar ett rakare mönster.
  6. Fäst korgen längst ner och lägg i en liten tyngd för att skapa den där luftballongskänslar av att den stiger. Klipp av överblivna bitar.

Klart! Enkelt, eller hur?

Kram på er och lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.