5 tips till en effektivare vardag. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

5 tips till en effektivare vardag.

Hej mina stjärnor ♥

Hur mår ni? Jag har precis stängt ner jobbet och hoppat in i kvällsmysarrollen. Tjejerna leker utanför och Fredrick gav sig precis ut på en cykeltur. Emilia har dock inte sovit på hela dagen så hon lär nog komma in strax halvt sovandes. Men ut, det skulle hon 😉

Inskolningen går himla bra! Det är så skönt och tjejerna börjar nästan längta redan på kvällen efter att få gå till den nya förskolan igen. Underbart ♥
Än så länge är vi bara där 1 h på förmiddagen, men nu på fredag så ska vi öka till 2 h och sen blir det lunch tillsammans där. Elise och Julia går på samma avdelning och Emilia på en annan. 🙂

Jag fick en härlig (och onekligen smickrande) fråga häromdagen som jag bara måste dela med mig av.

“Hur lyckas du få till det med mycket städning och träning? (och med mycket så menar jag i jämförelse med min obefintliga träning och extremt lilla städning haha!). Jag jobbar heltid, det tar en stund att ta sig till jobbet och har en kille som snart fyller 2 år här hemma och all tid bara försvinner tycker jag. Tvätt är det jag lyckas få till, och jag lägger mig hyfsat (mellan 22-23) men förutom det så känns det som att all fixartid är borta. Jag tittat inte på serier längre, bokar inte in kompis/släkt aktiviteter på veckodagarna men ändå verkar det som att jag har för lite timmar på dygnet. Har du något förslag eller tips? Hur får ni ihop det? Ska kanske tilläggas att sambon jobbar 80% och fixar den mesta matlagningen och vi delar lika på lämning och hämtning.”

Svaret på det är att jag aldrig kopplar av. Och just nu är jag inne i en kroppsdvala känns det som där det inte blir mycket träning gjord, men så känner jag bara att “vafasen – vem bryr sig?!”. Jag mår jättebra av att träna, men hinner jag inte så hinner jag inte och då får jag bara acceptera det där och då. Nu har jag dessutom blivit förkyld så det finns liksom inget val 😉
Nog med ursäkter! Hur hinner jag med allt egentligen? Barn, man, övrig familj, träning. två företag och Friskis? Ja, man kan ju faktiskt undra.

  1. Familjetiden först. Jag är väldigt noga med att inte jobba när jag är med barnen. Förutom de här inskolningsdagarna då – då måste jag jobba under dagarna för att inte hamna efter. Men annars så jobbar jag tidiga mornar, sena kvällar och extremt mycket på mina fredagar. Men att få jobba under de här tiderna är lika viktigt som att inte jobba när jag kan vara med familjen. Jag vill aldrig behöva ångra att jag missat kvalitetstid.
  2. Boka in träningen. Jag tycker om att springa direkt efter jobbet. Först hämtar jag barnen och när Fredrick kommer hem så är det ut direkt som gäller. Fredrick gillar inte att jag ibland hoppar över middagen med dem, men någonstans måste man också prioritera hälsa. Tränar jag så lever jag längre tänker jag. Du måste hitta din golden hour och se var i ditt schema du har tid att träna. Jag har för stressiga mornar och är för trött på kvällarna. Ger jag mig ut 30 min någonstans däremellan så får jag gjord träningen och mår så mycket bättre! Så prioritera träningen – det gör dig både piggare och starkare i vardagen!
  3. Städning. Jag är en spontant planerare. Jag tycker om att ha ett ungefärligt schema, men behöver jag rucka på det så är det helt okej. Jag försöker göra lite hemma varje dag och städar lite mer på fredagarna när jag har lite mer flextid.
  4. Hitta din balans. Bara för att ett schema fungerar för någon så är det bra att komma ihåg att vi inte lever likadana liv, även om alla föräldrar alltid har fullt upp 😉 Men du måste leta efter dina egna luckor och lägga upp ett schema som passar er. Jag försöker tänka jobb och träning på vardagarna och vänta med film och serier till helgerna. Under vardagarna lägger jag mig senast 21 i sängen och det gör att jag orkar mer 🙂
  5. Hjälp varandra. Det är klart det hjälper att dela upp sysslorna hemma, även om jag inte direkt är en 50-50-person. Jag tänker att man hjälper varandra och familjen när det behövs. Vad jag tycker är viktigare är att man ger varandra den tid man känner att man själv behöver till träning och återhämtning. I slutändan är det en bra kommunikation som gör vardagen lättare! 🙂

Nu är det mysdags innan tröttmössan Emilia här ska sova och jag känner bara för att slänga upp fötterna i soffan och ta det lugnt 🙂

Hoppas ni får en fin kväll.

Kram. ♥

Ett tips är de här grymma skorna som Emilia fick hem för ett par dagar sedan. De är rejäla, men lätta träningsskor (eller ‘springskor’ som de säger här hemma) och just nu med 25% rea. Ni hittar dem här (adlink).

mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammabloggmammablogg mammablogg mammablogg mammabloggKakbak. ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons