Göteborgsmamman

Samla lån och spara pengar genom 5 enkla steg!

I samarbete med enklare.se

Hej alla semesterfirare ♥

Tänk att vi redan är i mitten av juli och att många av oss äntligen fått vår älskade semester. Det har blivit dags för återhämtning och vi passar troligtvis också på att få ordning på/göra saker som inte hunnits med. Kanske fixar man hemma, reser någonstans eller bestämmer sig för att bara vara – nu får man ju chans till att bestämma planerna helt själv 🙂 Underbart om du frågar mig!

Samtidigt som det kan låta ganska tråkigt, så åker vi till samma plats varje år. I år hade vi inte tänkt åka till Italien, men när suget blev för stort så bestämde vi oss för att åka ner hit iallafall för att få njuta av värmen, glassarna och de många bad som väntar oss framöver. Här mår vi gott och här laddas batterierna för fullt inför kommande jobb hemma 🙂
Och visst är det så att resor kostar pengar – det ska jag inte sticka under stol med. Vi har dessutom köpt hus och med det tagit våra första lån tillsammans.
I samarbete med enklare.se vill jag därför tipsa er om att kolla in deras tjänst för att ni ska kunna jämföra och samla era lån hos en enda långivare. Enklare är en tjänst som letar fram de bästa avtalen med de bästa räntorna – något man då sparar otroligt mycket tid på!
Men sättet vi väljer att leva hemma ger oss också utrymme till att kunna lyxa till det den här perioden varje år. Därför tänkte jag dela med mig av några tips till er på saker man kan spara eller till och med tjäna pengar på 🙂

  1. Tänk igenom valet en extra gång. Måste du verkligen köpa den där nya tröjan eller nya skor just nu? Vad kan du istället lägga pengarna på? Försök att undvika de där spontanköpen och se att ditt nej istället kan leda till en tjockare plånbok och att den summan kan göra större nytta någon annanstans. Jag är väldigt snål mot mig själv eftersom jag dels vet att mycket av pengarna oftast går till barnen, men också för att jag insett att jag verkligen klarar mig utan många prylar som verkar kul då, men som kanske inte är värt mer än något annat jag redan har.
  2. Köp mat på extrapris. Vi är sämst på att planera våra middagar, men vi är bäst på att gå in i butiken och köpa saker som är på extrapris eller som har kort datum. Bra för plånboken och för miljön!
  3. Jämför och samla lån. Som jag tipsade om ovan så är enklare.se en grym tjänst för er som vill ha snabb och enkel hjälp med att hitta de bästa avtalen med de bästa räntorna hos era långivare. Ni behöver inte ta ett möte med er bankman för att göra detta – med Enklare kan ni få hjälp med att förmedla era lån online och de har support via mail och telefon om det är något man undrar över. Som småbarnsförälder har man kanske inte tiden till att passa dagar och tider och då är det verkligen perfekt med en sån här tjänst tycker jag. Jag älskar när saker sker via mail/nätet! 🙂 Tjänsten är gratis och helt bindningsfri. Samlar man sina lån på ett och samma ställe så brukar detta resultera i bättre ränta och då sparar du automatiskt pengar som du sedan kan använda till något mycket roligare – som till semestern till exempel! Vi har alla våra lån- och försäkringar samlade på ett ställa och det har vi sparat massor på.
  4. Åk kommunalt. Går det så är ett tips att åka kommunalt. Busskorten har visserligen blivit dyrare, men de är oftast ändå billigare än att ta bilen. Jag lägger nästan 4000:- bara på att ta bilen till jobbet, men busskortet ligger runt 1000-lappen. Förstår ni vad man kan göra med 3000:- extra i månaden eller med 36000:- på ett år?!
  5. Bunkra och lägg i fonder. De pengar som blir över varje månad (när ni nu börjat spara så bra!) är perfekta att lägga i fonder. På så sätt sparar ni och hittar ni en bra fond så kommer de även växa 🙂 Detta kan banken fixa åt er om ni inte vill chansa på tips från nätet.

Nu är det dags att kicka igång den här torsdagen! Och kom ihåg: även om det är tråkigt att spara nu, så är det roligt sen 🙂

Kram.

enklare enklare5 tips för att kunna spara till semestern! 

I samarbete med enklare.se
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.