Göteborgsmamman

5 årskalas coming up & resultat.

Hej prinsar och  prinsessor ♥

Vilken dag. Jag vaknade med huvudvärk och vid lunch – när Fredrick och jag skulle iväg – så fick jag ta en huvudvärkstablett. Det säger rätt mycket eftersom jag försöker att undvika tabletter överlag i den mån det går. Varför vet jag egentligen inte, men det känns som om kroppen är skapt till att klara av såna här saker själv 🙂
Vi åkte först förbi Elgiganten för att kolla på en ny dator till mig och sen vidare för att handla inför Elises 5 årskalas imorgon. 5 år?! Feeeeeeeem ÅR! Det är galet. När vi precis fått barn och jag hörde någon vars barn var 5 år så var det nästan tonåren vi snackade om. 5 år var så väldigt ’stort’ och jag tänkte att det är lång tid tills vi är där. Yet here we are. Skönt att man själv stannat i åldrandet.
Samtidigt blir jag lite tacksam över att jag blivit mer medveten om tiden och att jag försöker ta vara på varje dag så gott det går. Låt säga att man skulle leva tills man är 100. Då är ju 5 år en tjugondel av ens livstid och har den gått såhär snabbt – hur snabbt går inte hela livet då egentligen? Uppiggande tanke en lördagskväll, eller hur? 😉 Skämt å sido, men se till att göra det mesta av tiden ni har och NJUT istället för att tänka på vad ni hade velat ha hela tiden. Stanna upp i nuet och fortsätt alltid kämpa för det du vill ha.

Elise blir iallafall 5 år imorgon! Hon har sett fram emot den här dagen i säkert ett halvår nu vilket också betyder att hon blir mer och mer medveten om vad som händer och sker. Det är ju bara en tidsfråga innan hon ligger vaken i flera timmar kvällen innan födelsedag och julafton.
Imorgon blir det därför barnkalas á la BARBIEtema här hemma och hon har noga förklarat hur jag ska tillverka hennes tårta …. Håll tummarna för mig är ni snälla!

På tal om att hålla tummarna så kanske var det det ni gjorde för mig i torsdags. Jag var hos läkaren och gjorde en rätt obehaglig (inte smärtsam dock) undersökning, men allting visade sig vara BRA. Mamma var med mig och det var så härligt att ha henne där vid min sida. Ja, inte bokstavligen – hon fick vänta väntrummet, haha.
Det är jag mer än tacksam för idag. Det hade kunnat vara något och jag hade istället för att känna lycka kunnat känna så mycket sorg. Tack, tack, tack.

Nu ska jag fortsätta förbereda här hemma. Barnen och jag har bakat tårtbotten till Barbietårtan, en kaka till de vuxna och små hallonmuffins att bjuda på till imorgon. Teamwork at it’s best! Jag tror Elise kommer njuta som bara den.

Kram på er.

5 års kalas 5 års kalas 5 års kalas 5 års kalasMuffins – eller cupcakes som det ska bli – är verkligen så enkelt och roligt att göra 🙂 Tips till alla kalas! Roligaste är spritsandet efteråt! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.