Göteborgsmamman

Bila med barn i Europa & 0:- för Legoland.

Inlägget innehåller reklam för Stena Line.

God morgon fredag ♥

Hoppas du mår fantastiskt. Regnet smattrar mot köksfönstret och jag kan inte annat än att längta till sommaren och till ännu mer ledighet. Jag längtar till ett soligt Italien och till tidiga löprundor längs med vattnet innan jag hoppar i för dagens första dopp redan innan frukost. Åh, vad jag längtar.

Jag tänkte därför ägna dagens inlägg till att berätta om hur vårt bilande med barn och husvagn gick i somras eftersom det efterfrågats en del sedan dess och man kanske redan nu kan få smygstarta lite med semesterdrömmarna 😉
Just nu har Stena Line även ett erbjudande där man betalar 0:- för barnen om man planerar att åka till Legoland i sommar. Barnen reser med gratis i bilen och får fri entré till Legoland när du bokar båtresa och hotell samtidigt. 

I somras åkte vi alltså till Torbole som ligger i norra Italien, längst upp vid Gardasjön. Det är en magisk plats och perfekt för den aktiva familjen eftersom området är fullt av vackra stigar, utsiktsplatser och cykelvägar, men även för att det finns både surfingkurser och guidade turer på cykel. Det finns fina lekplatser och människorna i byn är så fantastiskt välkomnande vart man än går. Vi har åkt hit 5 år i sträck och är alltså helt sålda på den här delen av Italien.

Vi har testat de flesta vägarna hit, men jag måste säga att det är väldigt skönt att spara ett par mil genom att ta färjan mellan Göteborg – Kiel med Stena Line. Vi åkte sist 18:45 från Göteborg och var framme i Tyskland kl. 09 morgonen därpå. Vi åt middag på torsdag kväll och frukost på fredag innan det var dags att köra av. Otroligt bra mat för den som undrar!

Vi försöker köra så många mil som möjligt varje dag och har hittills aldrig bokat boende vad jag kan minnas. Sist stannade vi på en campingplatz (eftersom vi hade husvagn) som hette Campingplatz SeePark Kirchheim, men det är bara att söka på Google och åka in och kolla egentligen. Vi brukar leta upp något ca 5 mil innan vi planerar att stanna och så ringer vi för att kolla om de har plats. Det kan ju faktiskt också vara fullt och då är det ett onödigt stopp 🙂
Den här campingplatsen var belägen precis vid en sjö, men det upptäckte vi första när vi åkte därifrån. Jättevackert!

Sen körde vi på och stannade i Garda 20.30 på lördagkväll. För den som inte har husvagn/husbil så kan jag rekommendera Hotel Santoni. Det här hotellet har allt och lite till och är så otroligt fräscht att jag saknar det varje dag. Och en frukost som heter duga där allt är hembakt eller köpt lokalt 🙂 Tips, tips!

Många frågar hur barnen tycker det är att bila så långt och ärligt talat  så är det inga problem alls. Jag tror många fasar för att köra såhär långt med små, men med planering och stopp vid varje måltid där de kan leka av sig så har det för oss varit helt lugnt och även om Emilia är otroligt aktiv så klarar hon resan perfekt. Man känner ju sina barn bäst såklart, men nu har ni ju tid att testa innan sommaren är här genom att ta lite kortare road trips 😉
Jag brukar fylla deras små ryggsäckar med ett par presenter som de får öppna längs vägen. TGR har ju perfekta aktivitetsgrejer och till ett bra pris! Det underhåller dem länge. Vi ser även till att fylla deras ipads med roliga appar och filmer. I somras hade Telenor ett bra erbjudande där man kunde köpa ett modem med 140 GB för 500:-. Det räckte under hela semestern för oss alla!

Ett annat tips jag har till er är att packa ’övernattningsväskor’ där ni har det allra nödvändigaste för stoppen ni gör. Då slipper ni packa upp ur de stora väskorna och har det viktigaste nära till hands 🙂

Vägen hem då? Tanken var att vi skulle tagit båten kl. 13 på fredagen och då från Sassnitz till Trelleborg, men när vi kommit till Rügen redan vid 21 på torsdagkväll så chansade på att vi skulle få plats på båten redan 23 och då ta nattvägen hem. Kvinnan vid disken var så tillmötesgående och vi hade bokat om på bara ett par minuter. Vi körde på, åt lite mat och tjejerna somnade på varsin stol i restaurangen. Resan tog bara 4 timmar, men det var också för lite sömn  för att köra från Trelleborg och hem till Göteborg, så vi stannade kvar en bit från hamnen och sov en extra natt istället. Ett stort plus med att åka med husvagn/husbil, absolut!

Sista tipset från mig är att faktiskt inte planera så mycket. Inte spika övernattningar eller hemfärd, utan låta det vara öppet och köpa en ombokningsbar biljett. Det finns så mycket att se i Europa och så många övernattningsställen på vägen, så det behövs liksom inte. Semestern är ju perfekt för att ta det lite mañana och att ta livet som det kommer 🙂 Njut istället av utsikten och av resan till målet!

Hoppas ni får lite semesterkänsla och att vi kan enas om att tiden går fort fram till sommaren 😉

Kram.

icebug bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn bila med barn

På båten påväg ner till Italien. Här står Julia och blickar bort mot Tyskland när vi närmade oss land 🙂
Inlägget innehåller reklam för Stena Line.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liselotte

  Visst är norra Italien helt ljuvligt?! Planerar ni en resa dit även i år? Lustigt nog så bilade vi också till norra Italien i somras, och övernattade också i Kirchheim på vägen, vi bodde på hotell Seeblick 🙂

  1. goteborgsmamman

   Hej!
   Ååååååh, jag är också helt såld på Italien! Vi ska absolut till Italien i år igen – två gånger till och med med ett besök till Rom i vår. Jag har aldrig varit där så det blir spännande! Vi testade södra Italien ett år, men det är något med de norra delarna alltså …
   Var brukar ni åka när ni åker dit? 🙂 Rekommenderar du Kirchheim? Och Seeblick? 🙂
   Hoppas du mår kanon!
   Kram!