Göteborgsmamman

Vegetarisk indisk gryta – den godaste!

Hej där hemma ♥

Hur mår  ni? 🙂
Jag har haft en riktigt sådan där återhämtningsdag idag. Mamma kom hit över lunchen, sen tog Emilia, Fredrick och jag en promenad medan Elise och Julia var hos en kompis. Efter promenaden blev vi bjudna på kaffe hemma hos Fredricks föräldrar och sen kom barnen hem – glada och fulla av energi efter lekstunden. Det enda jag inte gjort som får mig att må sådär riktigt bra är att jag inte hunnit träna idag. Jag hade ju tekniskt sett hunnit, men jag kände för att avstå även cyklingen inomhus när solen gått ner. Och på tal om det; som jag längtar efter eftermiddagsrundor när solen fortfarande lyser!

Ni kommer tro att jag har någon arbetsbesatthet, haha, men jag ska faktiskt sätta mig ner och försöka beta av lite jobb. Det ska beställas saker till Coldzymes goodiebag och jag ska svara på ett par mail som fortfarande väntar i min inkorg. Det är så skönt att känna sig ’fri’ när man lägger sig på söndagen för att sedan börja om på måndagen.

Jag älskar att vara egen företagare. Det är en känsla som infinner sig i kroppen där det aldrig blir tråkigt att jobba. Att jag gärna svarar på ett mail även om jag inte måste. Att jag gärna jobbar en söndagskväll utan att det kniper till i magen. Jag vill så gärna få göra det ännu mer! 🙂

Nu ska jag ta tag i mitt kära jobb och sen lägga mig och natta Emilia. Det bästa av två världar. Som en söndagssuprise så bjuder jag här på ett fantastiskt recept på en vegetarisk indisk gryta för er att laga i veckan. Den är helt fenomenalt god!

Ingredienser:
2 dl gröna linser (jag tog de i tetra pak)
1 st kanelstång
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st litet blomkålshuvud
1/2-1 st röd chili
50 g smör
4 dl kokosmjölk
100 g babyspenat
1 st grönsaksbuljong

Kryddblandning:
1,5 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk salt

Såhär gör du:
1. Koka ihop linserna ett par minuter tillsammans med kanelstången.
2. Skala och hacka gul och vit lök. Fräs i smöret. Tillsätt kryddor och låt fräsa en stund till.
3. Skär blomkålen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
4. Tillsätt blomkål, chili, buljong och kokosmjölk i lökblandningen. Låt koka under lock ca 5 min.
5. Tillsätt linserna (inte kanelstången – den kan ni slänga). Låt koka lite till.
6. Tag bort grytan från spisen och blanda i spenaten. Rör om tills den mjuknat. Servera med ris 🙂

Smaklig måltid och hoppas ni får en mysig kväll.

Kram.

vegetarisk indisk gryta
mammablogg
mammabloggLillgosan ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.