Att lära barn åka skidor. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Att lära barn åka skidor.

Hej på er ♥

Äntligen fredag! Hur många har sett fram emot soffan denna fredagskväll? Det spelar ingen roll vad man jobbar med, var man är eller hur fredagen spenderas – fredagar är alltid fredagar och det är någon speciell känsla som infriar sig sista vardagen varje vecka. Håller ni inte med? 

Idag har vi bara en hel dag kvar här i Branäs innan vi åker hem igen. Känns lite vemodigt måste jag säga och det kommer en väldigt hemmakär person. Jag älskar ju att vara hemma! Det som ska blir skönt är att komma hem till matrutiner, för här blir det alldeles för mycket gotta varenda dag 😉

Denna fredag har vi spenderat i backen som alltid och Elise och Julia var helt otroliga efter att ha tränat under förmiddagen. De åkte till och med juniorbackarna idag, vilket var väldigt kul att se efter bara en vecka! Emilia tycker om att åka skidor, men tycker det räcker med ett par åk varje dag och hinner inte lära sig så mycket innan hon vill ta av sig skidorna. Jag tror hon är i en ålder där hon hellre leker med dockor än sportar och det är inte heller något jag vill tvinga fram. Det kommer när det kommer och jag är säker på att hon kommer åka mer nästa år 🙂
Ett tips till er som funderar på det här med att lära barn åka skidor är ha tålamod. Jag ville ge upp igår när det var alldeles för mycket tjat, gnäll och ledsna miner, men idag vände det bara och efter 5 dagar med skidåkning så satt det! Skam den som ger sig! Nästa år planerar vi att åka hit igen och då hoppas jag att det blir som när man lär sig cykla: det går aldrig ur! 🙂

Till lunch testade vi restaurang Ladan här bredvid där vi smakade på kummel, gulaschsoppa, pannkakor, ceasarsallad och hamburgare. Det var så gott och ett ställe jag verkligen kan tipsa om eftersom – bortsett från den goda maten – inredningen var fantastisk och sådär alpigt mysig 🙂
När vi kom hem åkte Emilia, Fredrick och jag till ICA för att handla lite mat till våra sista dagar här och nu tar vi kväääääll!

Har ni haft en bra dag? 🙂

Kram.

Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs Branäs BranäsVarm saft finns att hämta i backen! Så gott tycker tjejerna! 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elli

  Hej! Snubblade in på din blogg genom ett gammalt inlägg och blev väldigt inspirerad (det om att ha barn tätt, när du väntade 3an)! Jag har två barn med 18 månaders mellanrum, den yngsta är nu 3 månader och vi vill gärna ha 3e med ungefär samma åldersskillnad. Hur upplever du att småbarnsåren var med 3 barn tätt? Tips? Kramar

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Hej Elli,
   Vad gullig du är! Välkommen hit! 🙂
   Tre barn är helt fantastiskt, tills den sista kommer i trotsåldern, haha. Skämt å sido, men det är först då man känner att det kan bli väl mycket ibland. Samtidigt har jag ju haft 2 egna företag under Emilias tid, heltidsföretag och egentligen alldeles för mycket att göra. Jag har inte velat sitta med jobb på kvällarna (när barnen är hemma) och missa tid med dem, vilket har gett mig lite skuldkänslor och gjort att jag känt en del press och stress. Så fort jag hamnat ur balans och behövt ta ikapp något så har det slutat där. Så mitt bästa tips till dig är släppa det du kan. Se till att inte lägga press på dig själv och ta bort varenda måste – då kommer du kunna njuta till fullo! Jag sa upp mig från mitt heltidsjobb i januari och det är ett magiskt lugn över vardagen TROTS att Emilia (snart 3 år) är inne i sin tuffaste period någonsin och det blir många vakna nätter och trotsiga dagar 😉
   Nu när hon är 3, mellersta 4,5 och den äldsta 5,5 så blir det automatiskt att de två äldsta är lugnare och man kan prata med dem på ett annat sätt 🙂
   Att ha tre barn är helt grymt och jag är så glad att vi fått möjlighet till det <3 De ger oss kärlek varenda dag och visst finns det hundra jobbiga dagar – men också miljoner bra <3
   Kram på dig! <3