Göteborgsmamman

Köks- och hallrenovering – före & efter.

Hej på er ♥

Hoppas ni mår fint denna måndagskväll. Jag mår verkligen så bra och ser fram emot torsdagens event mer än någonsin.

Okej, så när Fredrick får frågor på jobbet om vart före- och efterbilderna är från vår renovering – då kanske det ändå är dags att lägga upp något från den nu! Ärligt talat har jag haft så mycket att göra och själva renovering blev lite försenad så det är först nu jag har tid att sätta mig och knåpa ihop ett inlägg om våra val av golv och kök 🙂

Tankar om vårt nya kök innan renoveringen
När vi började renoveringen så var vi ute efter en nordisk design som var lite mer minimalistisk. Vi gick in på Kvik i ett tidigt stadie och både Fredrick och jag föll pladask för samma kök. Eftersom vi inte har världens största kök (14 eller 16 kvm tror jag) så ville vi få bort överskåpen och istället skapa mer plats för tallrikar och sånt i lådor. Kvik har en modell som är extra hög (+ 15% extra förvaringsutrymme) och en som är både extra hög och extra djup (+ 40% extra förvaringsutrymme). Vi valde därför den sistnämnda och med en kompositskiva som liknade marmor samt en bänk som var i mörkbrunt.

Färg på väggarna
Vi hade målat hela övervåningen vit och bestämde oss för att följa samma tema in i köket. Min största farhåga var dock att den vita-spräckliga bänkskivan skulle skära sig med den vita väggfärgen och det vita skåpet bredvid kylen, men det blev faktiskt inte så hemskt som jag trodde. Någon gång i framtiden hade jag dock gärna målat den i någon ljusare cappucino, men jag är väldigt nöjd med så som den är nu 🙂
En liten detalj jag velat lägga till är en svart stringhylla på väggen över den långa bänken, men det kommer också lite senare när man vet vilken storlek på hylla man vill ha 🙂

Val av leverantörer
Målare + snickare. Vi anlitade Clingo till både uppbyggnad av vägg, målning av tak + väggar och för snickerier som skulle på plats och målas här hemma. De var verkligen helt fantastiska och jag skulle rekommendera dem alla dagar i veckan! De blev som en del i familjen och det känns konstigt att inte ha dem springandes här hemma längre (och lite sorgligt, haha).
Golv. Fredrick åkte iväg till en affär som hade olika visningsgolv och tog hem två från Bjelin med breda plankor och åt det något mörkare hållet. Tänk er mörk ek nästan – Viken heter det. Att ha de där breda plankorna ger ett väldigt lyxigt intryck tycker jag och det ska dessutom klara väldigt mycket vilket är perfekt för oss med småbarn 🙂
Vi köpte in golvet och Golvkoncept fick lägga det. Själva golvläggningen gick på bara ett par timmar och de var riktigt duktiga!
Kök. Vårt kök köpte vi utan vidare eftertanke av Kvik. Vi åkte förbi lite olika affärer, men fick ett väldigt bra intryck av dem och det är ju ofta även servicen man köper tillsammans med bra produkter 🙂 Köket vi valde heter Cima med detaljer från Mano och då extra hög och extra djup 🙂

Vad tycker ni? Blev det fint? 🙂

Nu ska vi stänga ner här och sätta oss framför soffan. Hoppas ni får en skön kväll.

Kram.

Bilderna nedan är från innan till efter – men det förstår ni säkert 😉

Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenovering Köks- och hallrenoveringRöret borta i hörnet ska byggas in sen och det ska fogas mellan vägg och bänkskiva 🙂 Sen vill jag gärna ha en stringhylla på väggen – jag ska bara övertala Fredrick 😉 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.