Göteborgsmamman

Albert – han som gör matten ännu roligare!

I samarbete med Albert.

Hej på er ♥

Hoppas ni mår kanon!

Alla som någon gång träffat Elise har nästan omedelbart fått veta på ett eller annat sätt att hon älskar matte. Hon förknippar hela världen med matte och tjatar många gånger i veckan på att Fredrick ska hjälpa henne att förklara uppgifterna i hennes olika matteböcker (hon har säkert märkt redan nu att mamma inte är något vidare mattesnille, haha). Hon är helt såld och eftersom matte är ett ämne som många tycker är svårt, jobbigt eller till och med ångestframkallande, så tycker jag det är viktigt att man gör det på ett lekfullt sätt redan från start.

Fredrick är superduktig på matte. Han är snabb i huvudet och räknar ut tal på någon sekund. Själv hade jag det riktigt tufft med matten i skolan och även om jag tyckte att jag förstod, så visade proven något annat. Det var väldigt jobbigt och jag kände aldrig att jag kom ikapp det jag inte förstod för att allt gick så fort.
Hade mitt tips nedan funnits då så hade jag antagligen lärt mig mycket snabbare och samtidigt tyckt det varit roligt!

Elise är en perfektionist och när hon inte kan någonting så vill hon gärna hoppa över det. Det är det typiska storasyster-syndromet och vi jobbar varje dag med att få henne att testa nya saker – både hemma och i skolan.
För några veckor sedan blev hon mer intresserad av minus i matten, ,men när hon inte kunde det direkt valde hon att hoppa över de sidorna i boken. Samtidigt hittade vi till Albert – den digitala mattehjälpen. Elise började tycka att minus var precis lika roligt som plus och vi slapp gå igenom den långa du-kan-visst-processen.

Albert är utvecklad av erfarna pedagoger, lärare och forskare med syfte att lära barnen matte på ett smart, roligt och pedagogiskt sätt. Det gör att skärmtiden plötsligt kan bli nyttigare och samtidigt hjälpa barnen att bygga en stabil mattegrund för framtiden.

Albert har två olika åldersspann: yngre barn (3-9 år) och äldre barn (10-16 år), vilket gör att alla våra barn kan använda det här hemma.
Albert kostar fr. 99:-/månaden, vilket jag tycker är ett bra pris för vad det ger barnen, men just nu får ni testa det gratis året ut. Så vad väntar ni på? Gå in på hejalbert.se och låt era barn testa redan idag! 🙂

Kram.

AlbertAlbertAlbert Albert Albert Albert

I samarbete med Albert.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lexochlogan

    Så duktig, Lex älskar det också och använder det ofta. Jag har alltid haft lätt för matte och tycker det är så viktigt att lära sig tidigt och hänga med från början, en boost med Albert är perfekt för det